Powered by Blogger.

Utama

Koleksi-koleksi novel Sophilea

Berikut ialah koleksi-koleksi novel Sophilea.  1. Samudera indah nian - Jemari Seni 2. Sweetnya dia - Idea kreatif publication...

Episod 13KLIK SINI UNTUK MENONTON EPISOD 13


Tarikh siaran:  3 Ogos 2016 (Rabu)
Sinopsis EPISOD 13
Ariana meyakinkan Mukhriz bahawa cintanya milik Mukhriz seorang. Dia tak nak Mukhriz fikir yang dirinya benar-benar merampas hak orang. Berbeza dengan Ariana yang sentiasa nak tahu bagaimana sebenarnya perasaan Mukhriz pada Rabiatul Adawiyah. Tapi tak sampai ke manapun, rasa cemburu dah menghantui diri. Ariana takut kehilangan Mukhriz sebab dia tahu dia yang terhegeh-hegeh nak Mukhriz sebelum ini.Mukhriz bawa Ariana balik rumahnya. Mukhriz ajak Ariana pergi pasar cari bahan-bahan buat laksa sebab dia nak rasa Ariana masak laksa. Padan muka Ariana. Siapa suruh dia cerita sejarah dia masak laksa. Ariana cuba cungkil rahsia Mukhriz, kalau-kalaulah ada wanita yang bertahta di hatinya selepas Rabiatul Adawiyah. Ariana juga cuba bagi ‘hint’ pertemuan pertama mereka dulu.Tiba-tiba, Mukhriz terima panggilan dari Awina menerusi telefon Shamsul Baharin. Bagaimanapun, panggilan tersebut dijawab oleh Ariana.


Hari itu, Mukhriz pulang agak lewat. Di sebabkan itu dia terus saja ke masjid kerana ada kuliah maghrib di sana. Ariana sakit hati sebab sebelum itu Mukhriz janji nak bawa dia bersama. Ariana tambah bengang bila Mukhriz langsung tidak pedulikannya sejak pulang. Rupanya, Mukhriz ada agenda memujuk yang lebih berkesan.

Selepas tamat cuti kawin, Ariana dan Mukhriz terpaksa berpisah. Mukhriz ke Sabah kerana operasi selama seminggu, manakala Ariana kembali bertugas di Hospital.

Sejak akhir-akhir ini, Ariana resah fikirkan Zakuan yang akan pulang dari England bila-bila masa saja. Dia bimbang Zakuan tiba-tiba muncul depan rumahnya sebab Zakuan jenis yang suka beri kejutan.

~BERSAMBUNG~

Jom layan gambarNo comments: